FYLLDA KOTLETTER
4 personer
4 rejäla fläskkotletter
1 äpple
1 rödlök
smör eller margarin till stekning
100 g riven smakrik ost
1 msk fransk senap
2 tsk finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Skala, kärna ur och finhacka äpplet. Skala och finhacka rödlöken. Bryn äpple och lök tills bitarna mjuknat och blivit glansiga.
Mät upp osten i en bunke. Tillsätt senap och persilja och rör i äppel- och lökfräset. Skär en ganska djup ficka i varje kotlett och fyll fickan med fyllning. Hetta upp matfett i en stekpanna, salta och peppra kotletterna runt om och stek dem ca 4 minuter på varje sida, beroende på hur tjocka de är.
Servera med potatis, kokt stekt eller pressad, och en sallad.
Det går väldigt bra att byta ut den rivna osten mot smulad fetaost.
Tid för tillagning: 30 minuter.
Från Allers nr 9/15
4 personer
4 rejäla fläskkotletter
1 äpple
1 rödlök
smör eller margarin till stekning
100 g riven smakrik ost
1 msk fransk senap
2 tsk finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Skala, kärna ur och finhacka äpplet. Skala och finhacka rödlöken. Bryn äpple och lök tills bitarna mjuknat och blivit glansiga.
Mät upp osten i en bunke. Tillsätt senap och persilja och rör i äppel- och lökfräset. Skär en ganska djup ficka i varje kotlett och fyll fickan med fyllning. Hetta upp matfett i en stekpanna, salta och peppra kotletterna runt om och stek dem ca 4 minuter på varje sida, beroende på hur tjocka de är.
Servera med potatis, kokt stekt eller pressad, och en sallad.
Det går väldigt bra att byta ut den rivna osten mot smulad fetaost.
Tid för tillagning: 30 minuter.
Från Allers nr 9/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar