BLOMKÅLSGRYTA MED KOKOSMJÖLK,
CITRON OCH BASILIKA
4 personer
600 g blomkål
300 g vitkål eller spetskål
1 tumstor bit färsk ingefära
3 dl kokosmjölk
2 dl grönsaksbuljong
½ tsk malen spiskummin
1 msk curry
saft och rivet skal av ½ citron
salt, peppar
Garnering:
färsk basilika
citronklyftor
Dela blomkålen i mindre buketter. Skär vitkålen i mindre bitar. Skala och finstrimla ingefäran. Lägg vitkål och ingefära i en gryta och häll på kokosmjölk och buljong. Krydda med spiskummin, curry och citronskal och -saft. Salta och peppra och låt småkoka ca 5 minuter.
Lägg i blomkålen och låt småputtra under lock ca 8 minuter. Garnera med basilika och citron.
Servera grytan rykande het, gärna med nykokt jasminris och bröd.
Från Allers nr 9/15
CITRON OCH BASILIKA
4 personer
600 g blomkål
300 g vitkål eller spetskål
1 tumstor bit färsk ingefära
3 dl kokosmjölk
2 dl grönsaksbuljong
½ tsk malen spiskummin
1 msk curry
saft och rivet skal av ½ citron
salt, peppar
Garnering:
färsk basilika
citronklyftor
Dela blomkålen i mindre buketter. Skär vitkålen i mindre bitar. Skala och finstrimla ingefäran. Lägg vitkål och ingefära i en gryta och häll på kokosmjölk och buljong. Krydda med spiskummin, curry och citronskal och -saft. Salta och peppra och låt småkoka ca 5 minuter.
Lägg i blomkålen och låt småputtra under lock ca 8 minuter. Garnera med basilika och citron.
Servera grytan rykande het, gärna med nykokt jasminris och bröd.
Från Allers nr 9/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar