VITLÖKSDOFTANDE LÖVBIFFSGRYTA
4 personer
400 g bandspaghetti (tagliatelle)
400 g lövbiff
200 g färska champinjoner
3 vitlöksklyftor
smör eller margarin till stekning
2 dl crème fraîche
ev litet vatten
salt, peppar
5 - 6 salladslökar
2 msk olivolja
hackad bladpersilja
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och spola den kall. Dela svampen i kvartar och hacka vitlöken. Strimla köttet och bryn det i matfettet på hög värme. Rör inte för mycket, utan låt köttstrimlorna få fin färg innan du vänder dem.
Sänk värmen och tillsätt svamp och vitlök. Låt fräsa någon minut under omrörning. Rör ned crème fraîchen och ev litet vatten och krydda med salt och peppar. Värm upp. Skiva salladslöken tunt och tillsätt precis före servering.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna och värm pastan i oljan. Tillsätt hackad persilja, salt och peppar. Rör om och servera med lövbiffsgrytan.
Från Allers nr 2/15
Tid för tillagning: 25 minuter.
4 personer
400 g bandspaghetti (tagliatelle)
400 g lövbiff
200 g färska champinjoner
3 vitlöksklyftor
smör eller margarin till stekning
2 dl crème fraîche
ev litet vatten
salt, peppar
5 - 6 salladslökar
2 msk olivolja
hackad bladpersilja
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och spola den kall. Dela svampen i kvartar och hacka vitlöken. Strimla köttet och bryn det i matfettet på hög värme. Rör inte för mycket, utan låt köttstrimlorna få fin färg innan du vänder dem.
Sänk värmen och tillsätt svamp och vitlök. Låt fräsa någon minut under omrörning. Rör ned crème fraîchen och ev litet vatten och krydda med salt och peppar. Värm upp. Skiva salladslöken tunt och tillsätt precis före servering.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna och värm pastan i oljan. Tillsätt hackad persilja, salt och peppar. Rör om och servera med lövbiffsgrytan.
Från Allers nr 2/15
Tid för tillagning: 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar