CHILI CON CARNE MED GRÖNSAKER
Paprika, lök och squash ger mustig och god smak till denna chili con carne.
4 portioner
400 g nötfärs
1 gul lök
1 paprika
½ squash, ca 200 g
2 tsk smör eller margarin
1 burk stora vita bönor, ca 400 g
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater, ca 400 g
½ - 1 tsk sambal oelek
2 dl lätt crème fraîche
Skala löken och kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och squash i bitar. Fräs färsen i matfett i en stekpanna och rör så att den blir smulig. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Skölj bönona i vatten och låt dem rinna av. Tillsätt bönor, salt, vitlök, tomater och sambal och låt allt koka några minuter.
Servera med lätt crème fraîche och ruccolasallad.
Paprika, lök och squash ger mustig och god smak till denna chili con carne.
4 portioner
400 g nötfärs
1 gul lök
1 paprika
½ squash, ca 200 g
2 tsk smör eller margarin
1 burk stora vita bönor, ca 400 g
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater, ca 400 g
½ - 1 tsk sambal oelek
2 dl lätt crème fraîche
Skala löken och kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och squash i bitar. Fräs färsen i matfett i en stekpanna och rör så att den blir smulig. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Skölj bönona i vatten och låt dem rinna av. Tillsätt bönor, salt, vitlök, tomater och sambal och låt allt koka några minuter.
Servera med lätt crème fraîche och ruccolasallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar