lördag 17 januari 2015

Chili con carne med grönsaker

CHILI CON CARNE MED GRÖNSAKER

Paprika, lök och squash ger mustig och god smak till denna chili con carne.

4 portioner

400 g nötfärs
1 gul lök
1 paprika
½ squash, ca 200 g
2 tsk smör eller margarin
1 burk stora vita bönor, ca 400 g
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater, ca 400 g
½ - 1 tsk sambal oelek
2 dl lätt crème fraîche


Skala löken och kärna ur paprikan. Skär lök, paprika och squash i bitar. Fräs färsen i matfett i en stekpanna och rör så att den blir smulig. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Skölj bönona i vatten och låt dem rinna av. Tillsätt bönor, salt, vitlök, tomater och sambal och låt allt koka några minuter.

Servera med lätt crème fraîche och ruccolasallad.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar