LAX I KRÄMIG PEPPARROTSSÅS
4 personer
500 g fryst, tinad laxfilé
2½ dl fiskbuljong
2 tsk pressad citronsaft
ca 1½ msk färskriven pepparrot
2 dl crème fraîche
salt, peppar
1 knippa gräslök
Servering:
kokt, gärna pressad potatis eller ris
citronklyftor
Skär laxen i portionsbitar. Koka upp buljongen med citronsaft, pepparrot och crème fraîche. Lägg i fisken och låt sjuda tills den blir precis genomkokt, ca 2 minuter. Salta, peppra och klipp över gräslök. Servera med potatis och citronklyftor.
Från Allers nr 2/15
Tid för tillagning: Ca 15 minuter.
4 personer
500 g fryst, tinad laxfilé
2½ dl fiskbuljong
2 tsk pressad citronsaft
ca 1½ msk färskriven pepparrot
2 dl crème fraîche
salt, peppar
1 knippa gräslök
Servering:
kokt, gärna pressad potatis eller ris
citronklyftor
Skär laxen i portionsbitar. Koka upp buljongen med citronsaft, pepparrot och crème fraîche. Lägg i fisken och låt sjuda tills den blir precis genomkokt, ca 2 minuter. Salta, peppra och klipp över gräslök. Servera med potatis och citronklyftor.
Från Allers nr 2/15
Tid för tillagning: Ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar