CHAMPINJONPASTA MED BACON
En krämig och god pastarätt med fin smak av champinjon och sälta från bacon. Den som inte vill ha kött kan utesluta bacon och i stället vända ned 2 dl riven lagrad ost vid servering. Receptet är insänt av Emma Bengtsson.
4 portioner
500 g bandspaghetti (tagliatelle)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
6 stora champinjoner, ca 250 g
2 pkt bacon à 140 g, tärnat
2 - 3 msk vetemjöl
4 dl buljong
2 dl grädde av valfri fetthalt, ev mer
1½ msk crème fraîche
½ dl hackad persilja
paprikapulver
salt, peppar
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka lök och vitlök och skär champinjonerna i små bitar. Mjukstek lök och vitlök i olja, lägg i svampen och stek ytterligare 4 minuter. Tillsätt bacon och stek allt mjukt tillsammans. Strö mjöl över blandningen i stekpannan, blanda väl och häll över buljong och grädde. Låt koka in. Tillsätt crème fraîche, persilja och mer buljong eller grädde vid behov. Krydda med paprikapulver, salt och peppar efter smak.
Blanda svampsåsen med pastan och servera genast med en sallad.
Från ICA-Kuriren nr 3/15
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
En krämig och god pastarätt med fin smak av champinjon och sälta från bacon. Den som inte vill ha kött kan utesluta bacon och i stället vända ned 2 dl riven lagrad ost vid servering. Receptet är insänt av Emma Bengtsson.
4 portioner
500 g bandspaghetti (tagliatelle)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
6 stora champinjoner, ca 250 g
2 pkt bacon à 140 g, tärnat
2 - 3 msk vetemjöl
4 dl buljong
2 dl grädde av valfri fetthalt, ev mer
1½ msk crème fraîche
½ dl hackad persilja
paprikapulver
salt, peppar
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka lök och vitlök och skär champinjonerna i små bitar. Mjukstek lök och vitlök i olja, lägg i svampen och stek ytterligare 4 minuter. Tillsätt bacon och stek allt mjukt tillsammans. Strö mjöl över blandningen i stekpannan, blanda väl och häll över buljong och grädde. Låt koka in. Tillsätt crème fraîche, persilja och mer buljong eller grädde vid behov. Krydda med paprikapulver, salt och peppar efter smak.
Blanda svampsåsen med pastan och servera genast med en sallad.
Från ICA-Kuriren nr 3/15
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar