HETA KORVAR MED FRUKTIG BULGUR
Syrligt och sött, knaprigt och ostigt.
4 portioner
4 kryddkorvar, t ex chorizo
3 dl bulgur
1 tsk orientalisk curry
2 msk smör- och rapsolja
6 dl hönsbuljong
1 apelsin
½ gurka
½ dl russin
½ dl cashewnötter
150 g Apetina vit ost
Fräs bulgur och curry i smör- och rapsolja i en kastrull. Häll på buljong och koka under lock enligt förpackningens anvisningar. Skala apelsin och gurka och dela i bitar. Blanda bulgur med apelsin, gurka, russin, nötter och smulad ost på ett fat. Grilla korvarna runt om över glöd eller i grillpanna ca 5 minuter.
Servera med bulgur och en klick matyoghurt och ev aprikoschutney.
Syrligt och sött, knaprigt och ostigt.
4 portioner
4 kryddkorvar, t ex chorizo
3 dl bulgur
1 tsk orientalisk curry
2 msk smör- och rapsolja
6 dl hönsbuljong
1 apelsin
½ gurka
½ dl russin
½ dl cashewnötter
150 g Apetina vit ost
Fräs bulgur och curry i smör- och rapsolja i en kastrull. Häll på buljong och koka under lock enligt förpackningens anvisningar. Skala apelsin och gurka och dela i bitar. Blanda bulgur med apelsin, gurka, russin, nötter och smulad ost på ett fat. Grilla korvarna runt om över glöd eller i grillpanna ca 5 minuter.
Servera med bulgur och en klick matyoghurt och ev aprikoschutney.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar