söndag 18 januari 2015

Heta korvar med fruktig bulgur

HETA KORVAR MED FRUKTIG BULGUR

Syrligt och sött, knaprigt och ostigt.

4 portioner

4 kryddkorvar, t ex chorizo
3 dl bulgur
1 tsk orientalisk curry
2 msk smör- och rapsolja
6 dl hönsbuljong
1 apelsin
½ gurka
½ dl russin
½ dl cashewnötter
150 g Apetina vit ost


Fräs bulgur och curry i smör- och rapsolja i en kastrull. Häll på buljong och koka under lock enligt förpackningens anvisningar. Skala apelsin och gurka och dela i bitar. Blanda bulgur med apelsin, gurka, russin, nötter och smulad ost på ett fat. Grilla korvarna runt om över glöd eller i grillpanna ca 5 minuter.

Servera med bulgur och en klick matyoghurt och ev aprikoschutney.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar