SAFFRANSRÄKOR MED APELSIN
Saffran passar fint ihop med räkor. Och apelsinen ger det där lilla extra.
4 portioner
1 kg räkor med skal
2 vitlöksklyftor
smör eller margarin
½ påse saffran à 0,5 g
strimlat skal och saft av ½ apelsin
1 tsk timjan
½ hönsbuljongtärning
1 krm svartpeppar
2 dl lätt crème fraîche
Skala räkorna. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlöken i matfett i en traktörpanna och tillsätt saffran, strimlat apelsinskal, apelsinsaft, timjan, smulad buljongtärning, peppar och crème fraîche. Låt koka någon minut och lägg sedan i räkorna.
Servera med couscous eller ris.
Saffran passar fint ihop med räkor. Och apelsinen ger det där lilla extra.
4 portioner
1 kg räkor med skal
2 vitlöksklyftor
smör eller margarin
½ påse saffran à 0,5 g
strimlat skal och saft av ½ apelsin
1 tsk timjan
½ hönsbuljongtärning
1 krm svartpeppar
2 dl lätt crème fraîche
Skala räkorna. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlöken i matfett i en traktörpanna och tillsätt saffran, strimlat apelsinskal, apelsinsaft, timjan, smulad buljongtärning, peppar och crème fraîche. Låt koka någon minut och lägg sedan i räkorna.
Servera med couscous eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar