FYLLDA ÄPPLEN MED KOLASÅS
I varma, röda juläpplen gömmer sig en saligt god blandning av mandelmassa, citron och kanel.
4 portioner
4 små röda äpplen
75 g mandelmassa
rivet skal och saft av ½ citron
1½ tsk kanel
1 dl rostade mandelspån
Kolasås:
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
ev litet calvados
50 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 150 grader.
Skär av ett lock på äpplena, kärna ur dem och ställ dem i en ugnssäker form. Blanda mandelmassa, citron och kanel och fyll äpplena med blandningen. Lägg på locken och täck formen med aluminiumfolie. Baka äpplena mjuka i mitten av ugnen ca 1 timme.
Koka ihop grädde, socker och sirap till en simmig konsistens ca 5 minuter. Smaksätt ev med calvados. Vispa i matfettet precis före servering.
Servera äpplena med kolasås, mandelspån och vispad grädde, ev smaksatt med vanilj.
I varma, röda juläpplen gömmer sig en saligt god blandning av mandelmassa, citron och kanel.
4 portioner
4 små röda äpplen
75 g mandelmassa
rivet skal och saft av ½ citron
1½ tsk kanel
1 dl rostade mandelspån
Kolasås:
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
ev litet calvados
50 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 150 grader.
Skär av ett lock på äpplena, kärna ur dem och ställ dem i en ugnssäker form. Blanda mandelmassa, citron och kanel och fyll äpplena med blandningen. Lägg på locken och täck formen med aluminiumfolie. Baka äpplena mjuka i mitten av ugnen ca 1 timme.
Koka ihop grädde, socker och sirap till en simmig konsistens ca 5 minuter. Smaksätt ev med calvados. Vispa i matfettet precis före servering.
Servera äpplena med kolasås, mandelspån och vispad grädde, ev smaksatt med vanilj.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar