tisdag 30 december 2014

Oxfilé i gremolatasmör

OXFILÉ I GREMOLATASMÖR

Saftig oxfilé på en bädd av fräscha grönsaker.

4 portioner

500 g oxfilé
smör eller margarin
salt, peppar

Gremolatasmör:
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 pressad vitlöksklyfta
rivet skal av 1 citron
1 dl hackad bladpersilja
1 krm salt
½ krm svartpeppar

Grönsakssallad:
4 morötter
1 rödlök
200 g haricots verts
2 msk pinjenötter
1 kruka romansallad
1 kruka basilika
3 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
salt, peppar


Sätt ugnen på 125 grader. Bryn oxfilén runt om i matfett och krydda med salt och peppar. Stek i ugn till 60 graders innertemperatur. Låt köttet vila 10 minuter.

Vispa matfettet, vänd ned vitlök, citronskal, persilja, salt och peppar. Skala och skiva morötter och lök tunt. Koka morötter och bönor i lättsaltat vatten. Rosta pinjenötterna i torr, varm stekpanna. Blanda grovt skuren sallad med morötter, bönor, lök och basilikablad. Rör ihop olja, vinäger, salt och peppar och häll över salladen. Strö över pinjenötter.

Skiva köttet. Lägg en klick gremolatasmör på varje skiva och servera med grönsakssallad.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar