FLÄDERGLASS MED JORDGUBBSSÅS
Gör din egen glass med smak av fläderblom och servera med jordgubbar som du mixat fluffiga!
4 - 6 portioner
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
1 dl florsocker
3/4 dl koncentrerad flädersaft
1 dl matyoghurt
2 dl vispgrädde
Jordgubbssås:
5 dl jordgubbar
½ dl socker
ev 1 msk pressad citronsaft
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en bunke. Vispa vaniljfrön, äggulor och florsocker pösigt. Rör i saft och matyoghurt. Vispa grädden och blanda ned den i äggsmeten.
Skölj 4 - 6 portionsformar med kallt vatten och fördela glassmeten i dem. Frys minst 4 timmar. Ställ glassen i kylen ca 20 minuter före serveringen.
Lägg jordgubbarna i ett högt kärl med sockret. Mixa såsen fluffig med stavmixer och smaka av med citronsaft. Servera glassen med jordgubbssåsen.
Gör din egen glass med smak av fläderblom och servera med jordgubbar som du mixat fluffiga!
4 - 6 portioner
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
1 dl florsocker
3/4 dl koncentrerad flädersaft
1 dl matyoghurt
2 dl vispgrädde
Jordgubbssås:
5 dl jordgubbar
½ dl socker
ev 1 msk pressad citronsaft
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en bunke. Vispa vaniljfrön, äggulor och florsocker pösigt. Rör i saft och matyoghurt. Vispa grädden och blanda ned den i äggsmeten.
Skölj 4 - 6 portionsformar med kallt vatten och fördela glassmeten i dem. Frys minst 4 timmar. Ställ glassen i kylen ca 20 minuter före serveringen.
Lägg jordgubbarna i ett högt kärl med sockret. Mixa såsen fluffig med stavmixer och smaka av med citronsaft. Servera glassen med jordgubbssåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar