PAPPARDELLE MED TRATTKANTARELL
Trattkantarellerna kan ersättas med annan svamp i den här lättfixade pastarätten.
4 portioner
salt
4 portioner pappardellepasta
2 msk smör
1 l trattkantareller
olivolja
2 klyftor vitlök
½ röd chili
1 knippa persilja
nymalen svartpeppar
1 bit parmesanost
Sätt på en stor kastrull med välsaltat pastavatten och koka sedan pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet och låt 1 msk smör eller margarin smälta däri.
Ansa svampen och fräs den i några droppar olja i en stor stekpanna tills all vätska kokat bort. Salta. Finhacka under tiden vitlök och chili och tillsätt till svampen tillsammans med 1 msk smör. Fräs några minuter men se till att inte vitlöken bränns, då blir den besk. Hacka persiljan och vänd ned den nykokta pastan, smörvattnet och persiljan i svamppannan.
Lägg upp i tallrikar, ringla över olivolja och avsluta med en riklig mängd finriven parmesan.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Från ICA-Kuriren nr 47/14
Trattkantarellerna kan ersättas med annan svamp i den här lättfixade pastarätten.
4 portioner
salt
4 portioner pappardellepasta
2 msk smör
1 l trattkantareller
olivolja
2 klyftor vitlök
½ röd chili
1 knippa persilja
nymalen svartpeppar
1 bit parmesanost
Sätt på en stor kastrull med välsaltat pastavatten och koka sedan pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet och låt 1 msk smör eller margarin smälta däri.
Ansa svampen och fräs den i några droppar olja i en stor stekpanna tills all vätska kokat bort. Salta. Finhacka under tiden vitlök och chili och tillsätt till svampen tillsammans med 1 msk smör. Fräs några minuter men se till att inte vitlöken bränns, då blir den besk. Hacka persiljan och vänd ned den nykokta pastan, smörvattnet och persiljan i svamppannan.
Lägg upp i tallrikar, ringla över olivolja och avsluta med en riklig mängd finriven parmesan.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Från ICA-Kuriren nr 47/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar