ENKEL BROCCOLISOPPA MED PESTOBAGUETTE
Soppan går förstås lika bra att göra på fryst broccoli. Citronolja och -skal lyfter smaken.
4 portioner
4 stånd broccoli, ca 1 kg
12 dl grönsaksbuljong
2 dl crème fraîche
salt, peppar
2 portionsbaguetter
ca 3 - 4 msk pesto
2 dl finriven parmesan
olivolja med citronsmak
det yttersta finrivna skalet på 1 citron
Sätt ugnen på grillvärme.
Skär broccolin i buketter, skala och skiva stammen och koka upp med buljong i en stor kastrull. Koka broccolin mjuk och stavmixa den sedan med hälften av crème fraîchen. Smaka av med salt och peppar.
Dela varje baguette på längden och sedan mitt itu. Bred pesto på snittytorna och strö över parmesan. Lägg på plåt och sätt in under grillen tills osten smält och brödet fått färg.
Servera soppan med en klick crème fraîche och ringla i litet citronolja. Toppa med rivet citronskal och bjud nygrillad pestobaguette till.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Från ICA-Kuriren nr 47/14
Soppan går förstås lika bra att göra på fryst broccoli. Citronolja och -skal lyfter smaken.
4 portioner
4 stånd broccoli, ca 1 kg
12 dl grönsaksbuljong
2 dl crème fraîche
salt, peppar
2 portionsbaguetter
ca 3 - 4 msk pesto
2 dl finriven parmesan
olivolja med citronsmak
det yttersta finrivna skalet på 1 citron
Sätt ugnen på grillvärme.
Skär broccolin i buketter, skala och skiva stammen och koka upp med buljong i en stor kastrull. Koka broccolin mjuk och stavmixa den sedan med hälften av crème fraîchen. Smaka av med salt och peppar.
Dela varje baguette på längden och sedan mitt itu. Bred pesto på snittytorna och strö över parmesan. Lägg på plåt och sätt in under grillen tills osten smält och brödet fått färg.
Servera soppan med en klick crème fraîche och ringla i litet citronolja. Toppa med rivet citronskal och bjud nygrillad pestobaguette till.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Från ICA-Kuriren nr 47/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar