tisdag 16 december 2014

Kryddig linsgryta med myntayoghurt

KRYDDIG LINSGRYTA MED MYNTAYOGHURT

Grytan kan serveras enbart med bröd, men ris, couscous eller bulgur passar också bra.

4 personer

1 tsk malen spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry
1 tsk chilipulver
½ tsk chiliflakes
neutral olja till stekning
1 hackad gul lök
2 klyftor vitlök, hackade
1 msk riven ingefära
1 burk finkrossade tomater, 400 g
+ ½ burk vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 tetror kokta linser à 380 g, ca 460 g avrunnen vikt
salt, svartpeppar
2 dl turkisk yoghurt
ca 20 blad finhackad färsk mynta


Fräs kryddorna ett par minuter i olja i en vid kastrull. Tillsätt därefter lök, vitlök och ingefära och mjukstek på låg värme utan att löken tar färg. Tillsätt tomatkross, vatten och buljongtärning och låt puttra ca 10 minuter. Tillsätt därefter de avrunna linserna och låt puttra ytterligare 5 minuter. Späd med mer vatten vid behov. Smaka av med salt och peppar.

Under tiden linsgrytan puttrar, blanda yoghurt med finhackade myntablad och smaka av med salt. Servera linsgrytan med myntayoghurt och bröd eller de tillbehör du vill ha.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.


Från ICA-Kuriren nr 47/14
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar