LIME- OCH PASSIONSBRÛLÉE
Älskad efterrätt med nya smaker! Perfekt till fest - den lagas dagen innan.
4 portioner
2½ dl vispgrädde
3/4 dl socker
5 medelstora äggulor
½ msk vaniljsocker
2 passionsfrukter, ca ½ dl fruktkött
rivet skal av 1 lime
2 msk farin eller råsocker
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop grädde och socker i en kastrull. Koka upp. Vispa ihop äggulor och vaniljsocker. Häll i grädden under kraftig vispning.
Dela och gröp ur passionsfrukterna. Tillsätt fruktkött och limeskal i gräddblandningen och häll i 4 ugnssäkra portionsformar, rymd ca 1½ dl. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt formarna stå i kylen över natten.
Sätt ugnen på grill, högsta värme. Strö farin över brûleerna och gratinera i övre delen av ugnen med öppen ugnslucka ca 1 minut tills sockret smält. Passa noga!
Älskad efterrätt med nya smaker! Perfekt till fest - den lagas dagen innan.
4 portioner
2½ dl vispgrädde
3/4 dl socker
5 medelstora äggulor
½ msk vaniljsocker
2 passionsfrukter, ca ½ dl fruktkött
rivet skal av 1 lime
2 msk farin eller råsocker
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop grädde och socker i en kastrull. Koka upp. Vispa ihop äggulor och vaniljsocker. Häll i grädden under kraftig vispning.
Dela och gröp ur passionsfrukterna. Tillsätt fruktkött och limeskal i gräddblandningen och häll i 4 ugnssäkra portionsformar, rymd ca 1½ dl. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt formarna stå i kylen över natten.
Sätt ugnen på grill, högsta värme. Strö farin över brûleerna och gratinera i övre delen av ugnen med öppen ugnslucka ca 1 minut tills sockret smält. Passa noga!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar