onsdag 31 december 2014

Lime- och passionsbrûlée

LIME- OCH PASSIONSBRÛLÉE

Älskad efterrätt med nya smaker! Perfekt till fest - den lagas dagen innan.

4 portioner

2½ dl vispgrädde
3/4 dl socker
5 medelstora äggulor
½ msk vaniljsocker
2 passionsfrukter, ca ½ dl fruktkött
rivet skal av 1 lime
2 msk farin eller råsocker


Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop grädde och socker i en kastrull. Koka upp. Vispa ihop äggulor och vaniljsocker. Häll i grädden under kraftig vispning.

Dela och gröp ur passionsfrukterna. Tillsätt fruktkött och limeskal i gräddblandningen och häll i 4 ugnssäkra portionsformar, rymd ca 1½ dl. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt formarna stå i kylen över natten.

Sätt ugnen på grill, högsta värme. Strö farin över brûleerna och gratinera i övre delen av ugnen med öppen ugnslucka ca 1 minut tills sockret smält. Passa noga!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar