ÄGGKRÄM MED CITRON OCH BÄR
Sötsyrlig citron och knapriga skorpor ligger som ett ljuvligt täcke över de godaste bären. Perfekt att förbereda!
4 portioner
2 dl vispgrädde
4 äggulor
3/4 dl socker
rivet skal och saft av ½ citron
600 g bär, t ex hallon, blåbär,
jordgubbar och björnbär
2 msk socker
mandelskorpor, gärna smaksatta
med choklad
Vispa grädden lätt. Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen över vattenbadet tills den tjocknar. Ta bort från värmen och låt krämen svalna. Vänd ned grädden i krämen.
Blanda bären med socker. Varva kräm och bär i 4 glas eller dessertskålar. Toppa med krossade mandelskorpor och garnera ev med citronmeliss.
Du kan byta ut citronen mot t ex citronlikör.
Sötsyrlig citron och knapriga skorpor ligger som ett ljuvligt täcke över de godaste bären. Perfekt att förbereda!
4 portioner
2 dl vispgrädde
4 äggulor
3/4 dl socker
rivet skal och saft av ½ citron
600 g bär, t ex hallon, blåbär,
jordgubbar och björnbär
2 msk socker
mandelskorpor, gärna smaksatta
med choklad
Vispa grädden lätt. Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen över vattenbadet tills den tjocknar. Ta bort från värmen och låt krämen svalna. Vänd ned grädden i krämen.
Blanda bären med socker. Varva kräm och bär i 4 glas eller dessertskålar. Toppa med krossade mandelskorpor och garnera ev med citronmeliss.
Du kan byta ut citronen mot t ex citronlikör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar