onsdag 31 december 2014

Äggkräm med citron och bär

ÄGGKRÄM MED CITRON OCH BÄR

Sötsyrlig citron och knapriga skorpor ligger som ett ljuvligt täcke över de godaste bären. Perfekt att förbereda!

4 portioner

2 dl vispgrädde
4 äggulor
3/4 dl socker
rivet skal och saft av ½ citron

600 g bär, t ex hallon, blåbär,
jordgubbar och björnbär
2 msk socker
mandelskorpor, gärna smaksatta
med choklad


Vispa grädden lätt. Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen över vattenbadet tills den tjocknar. Ta bort från värmen och låt krämen svalna. Vänd ned grädden i krämen.

Blanda bären med socker. Varva kräm och bär i 4 glas eller dessertskålar. Toppa med krossade mandelskorpor och garnera ev med citronmeliss.

Du kan byta ut citronen mot t ex citronlikör.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar