måndag 29 december 2014

Annorlunda sjömansbiff

ANNORLUNDA SJÖMANSBIFF

I en "vanlig" sjömansbiff varvar men skivad potatis med brynta skivor av nötkött och rikligt med lök och kokar i öl och buljong. Koka i gryta eller i 200 graders ugnsvärme tills köttet är mört. I varianten med köttfärs kan man också bryna färsen innan den varvas i grytan, men det är inte nödvändigt - rätten blir mustig på det enklare sättet också.

4 portioner

8 - 10 medelstora potatisar
1 gul lök
3 tomater
400 g blandfärs
1 tsk salt
2 krm vit- eller svartpeppar
2 dl buljong


Skala potatisen och skär den i ganska tjocka skivor. Skala löken och skiva den tunt. Skölj och skiva tomaterna - doppa dem ev i kokande vatten och dra av skalen innan de skivas.

Lägg ett lager potatis i botten på en gryta och varva sedan lök, tomat och söndersmulad köttfärs med potatis. Salta och peppra mellan varven. Översta lagret ska vara potatis. Häll på buljongen och koka på svag värme under lock ca 30 minuter. Rör inte om under tiden. Strö persilja över och servera ur grytan.

Servera med inlagd gurka eller inlagda rödbetor eller med en grönsallad.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar