tisdag 30 december 2014

7 röror till ägghalvor vid trivsamma tillfällen

7 RÖROR TILL ÄGGHALVOR VID TRIVSAMMA TILLFÄLLEN

Varje röra räcker till ca 12 ägghalvor.


Räkröra

3/4 dl crème fraîche
100 g skalade räkor
rivet skal av ½ citron
1 tsk stött kummin
2 msk hackad dill
salt, svartpeppar
6 hårdkokta ägg


Vispa crème fraîche till en fast kräm. Hacka räkorna. Blanda crème fraîche, räkor, citron, kummin och dill. Smaka av med salt och peppar. Dela äggen i halvor. Ta ur gulan och smula ned 2/3 av den i räkröran. Fyll äggvitorna med röran och smula över resten av gulorna. Garnera med dill.


Laxröra

100 g varmrökt lax
½ kruka hackad gräslök
½ tärnat äpple
½ dl crème fraîche
salt, svartpeppar


Dela laxen i mindre bitar. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.


Ljuvlig löjrom

1 dl crème fraîche
50 g löjrom
2 msk finhackad rödlök


Vispa crème fraîchen luftig. Klicka på ägghalvor och toppa med löjrom och lök.


Matjesröra

½ burk matjessill, ca 100 g
½ tomat
2 msk matyoghurt
2 msk grovt hackad basilika
1 msk kapris
½ msk olivolja med citron


Skär matjessillen i 1 cm tjocka bitar. Dela tomaten, gröp ur den och tärna tomatköttet. Blanda yoghurten med övriga ingredienser. Låt stå i kyl, gärna över natten.

Klicka på ägghalvor och garnera med basilikablad.


Romröra

3/4 dl crème fraîche
2 msk finriven Kvibille Präst
80 g löjrom eller stenbitsrom
1 kruka körvel
1 krm salt
½ krm svartpeppar


Vispa crème fraîche till en fast kräm. Blanda med osten och hälften av rommen. Ta undan 12 små kvistar körvel. Hacka resten och rör ned i romröran. Smaka av med salt och peppar.

Klicka romröran på ägghalvor och toppa med rom. Garnera med körvel.


Kräftröra

1 dl gräddfil
½ dl kräftstjärtar från burk
½ tsk rivet citronskal
1 msk röd stenbitsrom
½ krm vitpeppar
1 krm salt
ev ½ krm sambal oelek


Rör ihop alla ingredienser och klicka röran på ägghalvor.


Ädel baconröra

70 g Kvibille Ädel
3/4 dl lätt crème fraîche
½ paket bacon, ca 70 g


Klipp baconet i små bitar. Knaperstek och låt rinna av på papper. Mosa ädelosten och blanda med crème fraîche. Klicka röran på ägghalvor och toppa med bacon.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar