7 RÖROR TILL ÄGGHALVOR VID TRIVSAMMA TILLFÄLLEN
Varje röra räcker till ca 12 ägghalvor.
Räkröra
3/4 dl crème fraîche
100 g skalade räkor
rivet skal av ½ citron
1 tsk stött kummin
2 msk hackad dill
salt, svartpeppar
6 hårdkokta ägg
Vispa crème fraîche till en fast kräm. Hacka räkorna. Blanda crème fraîche, räkor, citron, kummin och dill. Smaka av med salt och peppar. Dela äggen i halvor. Ta ur gulan och smula ned 2/3 av den i räkröran. Fyll äggvitorna med röran och smula över resten av gulorna. Garnera med dill.
Laxröra
100 g varmrökt lax
½ kruka hackad gräslök
½ tärnat äpple
½ dl crème fraîche
salt, svartpeppar
Dela laxen i mindre bitar. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Ljuvlig löjrom
1 dl crème fraîche
50 g löjrom
2 msk finhackad rödlök
Vispa crème fraîchen luftig. Klicka på ägghalvor och toppa med löjrom och lök.
Matjesröra
½ burk matjessill, ca 100 g
½ tomat
2 msk matyoghurt
2 msk grovt hackad basilika
1 msk kapris
½ msk olivolja med citron
Skär matjessillen i 1 cm tjocka bitar. Dela tomaten, gröp ur den och tärna tomatköttet. Blanda yoghurten med övriga ingredienser. Låt stå i kyl, gärna över natten.
Klicka på ägghalvor och garnera med basilikablad.
Romröra
3/4 dl crème fraîche
2 msk finriven Kvibille Präst
80 g löjrom eller stenbitsrom
1 kruka körvel
1 krm salt
½ krm svartpeppar
Vispa crème fraîche till en fast kräm. Blanda med osten och hälften av rommen. Ta undan 12 små kvistar körvel. Hacka resten och rör ned i romröran. Smaka av med salt och peppar.
Klicka romröran på ägghalvor och toppa med rom. Garnera med körvel.
Kräftröra
1 dl gräddfil
½ dl kräftstjärtar från burk
½ tsk rivet citronskal
1 msk röd stenbitsrom
½ krm vitpeppar
1 krm salt
ev ½ krm sambal oelek
Rör ihop alla ingredienser och klicka röran på ägghalvor.
Ädel baconröra
70 g Kvibille Ädel
3/4 dl lätt crème fraîche
½ paket bacon, ca 70 g
Klipp baconet i små bitar. Knaperstek och låt rinna av på papper. Mosa ädelosten och blanda med crème fraîche. Klicka röran på ägghalvor och toppa med bacon.
Varje röra räcker till ca 12 ägghalvor.
Räkröra
3/4 dl crème fraîche
100 g skalade räkor
rivet skal av ½ citron
1 tsk stött kummin
2 msk hackad dill
salt, svartpeppar
6 hårdkokta ägg
Vispa crème fraîche till en fast kräm. Hacka räkorna. Blanda crème fraîche, räkor, citron, kummin och dill. Smaka av med salt och peppar. Dela äggen i halvor. Ta ur gulan och smula ned 2/3 av den i räkröran. Fyll äggvitorna med röran och smula över resten av gulorna. Garnera med dill.
Laxröra
100 g varmrökt lax
½ kruka hackad gräslök
½ tärnat äpple
½ dl crème fraîche
salt, svartpeppar
Dela laxen i mindre bitar. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Ljuvlig löjrom
1 dl crème fraîche
50 g löjrom
2 msk finhackad rödlök
Vispa crème fraîchen luftig. Klicka på ägghalvor och toppa med löjrom och lök.
Matjesröra
½ burk matjessill, ca 100 g
½ tomat
2 msk matyoghurt
2 msk grovt hackad basilika
1 msk kapris
½ msk olivolja med citron
Skär matjessillen i 1 cm tjocka bitar. Dela tomaten, gröp ur den och tärna tomatköttet. Blanda yoghurten med övriga ingredienser. Låt stå i kyl, gärna över natten.
Klicka på ägghalvor och garnera med basilikablad.
Romröra
3/4 dl crème fraîche
2 msk finriven Kvibille Präst
80 g löjrom eller stenbitsrom
1 kruka körvel
1 krm salt
½ krm svartpeppar
Vispa crème fraîche till en fast kräm. Blanda med osten och hälften av rommen. Ta undan 12 små kvistar körvel. Hacka resten och rör ned i romröran. Smaka av med salt och peppar.
Klicka romröran på ägghalvor och toppa med rom. Garnera med körvel.
Kräftröra
1 dl gräddfil
½ dl kräftstjärtar från burk
½ tsk rivet citronskal
1 msk röd stenbitsrom
½ krm vitpeppar
1 krm salt
ev ½ krm sambal oelek
Rör ihop alla ingredienser och klicka röran på ägghalvor.
Ädel baconröra
70 g Kvibille Ädel
3/4 dl lätt crème fraîche
½ paket bacon, ca 70 g
Klipp baconet i små bitar. Knaperstek och låt rinna av på papper. Mosa ädelosten och blanda med crème fraîche. Klicka röran på ägghalvor och toppa med bacon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar