PARFAIT MED RABARBER
Rabarber och jordgubbar är en härlig kombination. Detta är en parfait med mycket sommarsmak.
6 portioner
1 l jordgubbar
3 msk koncentrerad rabarbersaft
2 äggulor
½ dl florsocker
2 äggvitor
2 msk socker
2 dl vispgrädde
Mosa jordgubbarna och blanda i rabarbersaften. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa äggvitorna tillsammans med sockret till ett vitt och fast skum. Vispa även grädden. Blanda jordgubbsmoset med äggulorna och vänd ned grädde och äggvitor. Häll smeten i en form, täck över med plastfolie och frys minst 4 timmar.
Ställ parfaiten i kylen ca 45 minuter innan den ska serveras, eller sätt den i rumstemperatur ca 20 minuter. Stjälp upp parfaiten - lättast går det om den lossas från kanterna med en böjlig kniv och formen ev doppas hastigt i hett vatten. Man kan också klä formen med plastfolie, då är det enkelt att lyfta parfaiten ur formen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar