KLASSISK SOMMARKYCKLING
Nystekt kyckling med senapsgräddsås och massor av gräslök är gott till färskpotatisen. Och varför kan man förresten inte servera den på vintern och minnas sommaren och allt gott som hör till? Fram för tankefriheten, bort med konventionalismen! Servera sommarkyckling på vintern!
4 portioner
4 kycklingfiléer, ca 500 g
2 vitlöksklyftor
smör eller margarin
2½ dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
2 tsk fransk senap
½ dl grovhackad gräslök
1/4 gurka
½ pkt bacon, ca 140 g
Skala och hacka vitlöken fint. Bryn kycklingen runt om i matfett i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna. Lägg i kycklingen och låt den koka under lock ca 15 minuter. Skär gurkan i skivor och halvera dem. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av.
Rör ned gurkan i såsen vid servering och strö över baconet. Servera med kokt färskpotatis (eller som sagt, vinterpotatis!).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar