GRILLAD FILÉ MED LIMEYOGHURT
Lättgrillad filé med nya, spännande smaker.
4 portioner
1 fläskfilé, ca 500 g
4 msk smör- och rapsolja
½ tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
Limeyoghurt:
2 dl Arla Köket medelhavsinspirerad matyoghurt
rivet skal och pressad saft av 1 lime
½ tsk sambal oelek
2 krm salt
Blanda matyoghurt, skal och saft av lime, sambal oelek och salt. Rör ihop smör- och rapsolja, salt och vitlök. Pensla köttet med 1 msk av kryddsmöret och grilla runt om över glöd ca 15 minuter eller i en grillpanna på spisen.
Skiva köttet och lägg det på ett fat med en blandad grönsallad. Häll resten av kryddsmöret över köttet och servera såsen och kokt färskpotatis till.
Från "Arla Kökets Bästa"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar