KARIBISK KYCKLINGGRYTA MED
KOKOSRIS OCH MANGOSALLAD
4 portioner
3 kycklingfiléer
4 kycklingklubbor
3 msk sambal oelek
5 msk olja
2 msk riven färsk ingefära
1 msk malen kanel
1 msk rörsocker
5 dl matlagningsgrädde
4 dl jasminris
1 dl riven kokos
salt, svartpeppar
Mangosallad:
250 g mangotärningar,
färska eller djupfrysta
saft av 2 limefrukter
1 tsk rörsocker
1 röd chili
Sätt ugnen på 225 grader. Gör en röra med sambal oelek, olja, ingefära, kanel och socker. Lägg kycklingdelarna i en ugnsform och arbeta in röran i köttet. Bryn i ugnen 10 minuter. Ta sedan ut formen och häll över grädden. Sänk värmen till 150 grader och låt stå i ugnen 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka riset under tiden och blanda sedan det färdigkokta riset med kokos.
Blanda tärnad mango med pressad limesaft, rörsocker och finhackad röd chili. Servera ris och kyckling och den goda, gräddiga såsen från formen på en tallrik. Toppa med mangosalladen.
Från boken "Till vardags och fest - ät godare" från Skånemejerier
KOKOSRIS OCH MANGOSALLAD
4 portioner
3 kycklingfiléer
4 kycklingklubbor
3 msk sambal oelek
5 msk olja
2 msk riven färsk ingefära
1 msk malen kanel
1 msk rörsocker
5 dl matlagningsgrädde
4 dl jasminris
1 dl riven kokos
salt, svartpeppar
Mangosallad:
250 g mangotärningar,
färska eller djupfrysta
saft av 2 limefrukter
1 tsk rörsocker
1 röd chili
Sätt ugnen på 225 grader. Gör en röra med sambal oelek, olja, ingefära, kanel och socker. Lägg kycklingdelarna i en ugnsform och arbeta in röran i köttet. Bryn i ugnen 10 minuter. Ta sedan ut formen och häll över grädden. Sänk värmen till 150 grader och låt stå i ugnen 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Koka riset under tiden och blanda sedan det färdigkokta riset med kokos.
Blanda tärnad mango med pressad limesaft, rörsocker och finhackad röd chili. Servera ris och kyckling och den goda, gräddiga såsen från formen på en tallrik. Toppa med mangosalladen.
Från boken "Till vardags och fest - ät godare" från Skånemejerier
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar