måndag 3 november 2014

Jordgubbar med citron- och vaniljkräm

JORDGUBBAR MED CITRON- OCH VANILJKRÄM

8 portioner

2 l jordgubbar
1 dl mjölk
2½ dl vispgrädde
1 vaniljstång
½ dl socker
3 äggulor
1 ägg
rivet skal av ½ citron
1½ msk maizena

Garnering:
citronmeliss
digestivekex


Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång i en kastrull. Ta bort från värmen och låt stå och dra. Rör ihop socker, äggulor, ägg, citronskal och maizena och blanda ned smeten i kastrullen. Sjud försiktigt under ständig vispning tills blandningen fått en krämig och tjock konsistens. Sila och låt svalna.

Skär jordgubbarna i kvartar och varva dem med vaniljkräm i cocktailglas. Garnera med citronmeliss och litet grovt hackade digestivekex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar