SVAMPPASTA
Höstens juveler i sällskap med pasta ger skogsdoft i hela köket.
4 portioner
300 g pasta, t ex tagliatelle
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
8 dl blandad färsk svamp
smör eller margarin
1½ dl torrt vitt vin
2½ dl mellangrädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
½ dl grovhackad persilja
1 dl grovriven lagrad ost, t ex prästost
Koka pastan. Skala och hacka lök och vitlök. Skär ev svampen i bitar. Fräs lök och svamp i matfett i en stekpanna tills all vätska kokat in. Tillsätt vitlök och vin och låt vinet koka in. Häll på grädden och smaksätt med salt och peppar. Koka på svag värme ca 5 minuter. Tillsätt persiljan och blanda såsen med pastan. Strö över osten.
Ska du servera pastan varm låter du den rinna av i ett durkslag och serverar den genast. Ska pastan serveras kall, t ex i sallad, sköljer du den först i varmt och sedan i kallt vatten. Då klibbar den inte ihop.
Från "Arla Kökets Bästa"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar