SKINK- OCH AVOCADOSALLAD
MED CHUTNEYDRESSING
Rosor av rökt skinka, avocado, champinjoner och isbergssallad med en spännande dressing av mango chutney, crème fraîche och en nypa cayenne. Pröva!
4 portioner
1 klyfta isbergssallad, ca 200 g
4 tomater
2 avocados
1 rödlök
100 g champinjoner
200 g rökt skinka i skivor
Dressing:
1 dl lätt crème fraîche
2 msk mango chutney
2 krm salt
½ krm cayennepeppar
2 msk hackad gräslök
Skölj och strimla salladen och fördela den på tallrikar. Skölj och tärna tomaterna. Skala, kärna ur och tärna avocadon. Skala och finhacka löken och skölj och skiva champinjonerna.
Blanda tomat, avocado, lök och champinjoner och fördela på salladsbädden. Snurra ihop skinkskivorna till rosor och lägg på salladen. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen.
Om du vill ha en mer mättande sallad, dryga ut den med skivad, kokt, kall potatis eller kall pasta i botten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar