torsdag 2 oktober 2014

Bärgott i glas

BÄRGOTT I GLAS

Detta är en perfekt goding att bjuda på när du har varit på bärsafari i skog och mark.

4 - 6 portioner

6 - 8 dl valfria bär, t ex björnbär,
hallon, blåbär och röda vinbär

Havresmul:
1½ dl havregryn
3 dl råströsocker
2 msk smör

Kolagrädde:
2 dl vispgrädde
1 dl yoghurt, 17%
½ - 1 dl färdig kolasås


Sätt ugnen på 200 grader.

Havresmul: Nyp ihop havregryn, socker och smör till en smulig massa. Strö ut på plåt med bakpapper och rosta mitt i ugnen ca 10 minuter. Rör om någon gång under tiden. Låt svalna.

Kolagrädde: Vispa grädden och vänd ned yoghurt och kolasås.

Varva bär, havresmul och kolagrädde i fina glas.


Från "Hemmets nya bjudrätter" ur Hemmets Veckotidning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar