BÄRGOTT I GLAS
Detta är en perfekt goding att bjuda på när du har varit på bärsafari i skog och mark.
4 - 6 portioner
6 - 8 dl valfria bär, t ex björnbär,
hallon, blåbär och röda vinbär
Havresmul:
1½ dl havregryn
3 dl råströsocker
2 msk smör
Kolagrädde:
2 dl vispgrädde
1 dl yoghurt, 17%
½ - 1 dl färdig kolasås
Sätt ugnen på 200 grader.
Havresmul: Nyp ihop havregryn, socker och smör till en smulig massa. Strö ut på plåt med bakpapper och rosta mitt i ugnen ca 10 minuter. Rör om någon gång under tiden. Låt svalna.
Kolagrädde: Vispa grädden och vänd ned yoghurt och kolasås.
Varva bär, havresmul och kolagrädde i fina glas.
Från "Hemmets nya bjudrätter" ur Hemmets Veckotidning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar