KOKT LAX I KRÄMIG SÅS
Det här är ett praktiskt recept som inte kräver så mycket disk, eftersom fisken och såsen tillagas i ett. Rom och färsk dill mot slutet gör såsen lyxig.
4 portioner
4 bitar lax à 125 g
1 dl vatten
3 msk hummerfond
1½ dl mellangrädde
1 dl crème fraîche
2 tsk senap, fransk eller vanlig
3 msk röd stenbitsrom
1 knippe finhackad dill
ev salt
Tillbehör:
kokt pressad potatis
kokt blomkål eller broccoli
Rör ihop vatten, hummerfond, grädde, crème fraîche och senap i en vid kastrull. Koka ihop såsen någon minut under omrörning. Lägg laxbitarna i såsen och sjud på låg värme under lock ca 10 minuter tills fisken är genomkokt. Ta av från värmen.
Lyft upp fiskbitarna och rör ned rom och dill i såsen. Smaka av och tillsätt salt om det behövs. Lägg tillbaka fisken i såsen och servera med pressad potatis och kokt blomkål eller broccoli.
Ca 20 minuter att tillaga
Ur ICA-Kuriren nr 24/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar