HALLONSAFT PEACH MELBA
Hallonsaft är inte bara smurfarnas och barnens favorit - vår peach Melba-variant gillas även av de stora!
1 sats, ca 12 dl saft
5 persikor
2 l hallon
1 lime
4 dl vatten
5 dl socker per liter avrunnen saft
Skölj persikor, hallon och lime. Skär persikorna i mindre bitar och lägg dem tillsammans med hallonen i en kastrull. Skala av det yttersta gröna skalet på limen och pressa ur saften. Tillsätt den och häll över vattnet.
Värm upp och låt därefter fruktmassan koka ca 5 minuter eller tills frukt och bär avgivit sin saft. Häll upp i silställning att självrinna ca 30 minuter. Mät saften och häll tillbaka den i den väl rengjorda kastrullen. Koka upp och tillsätt sockret. Rör om tills sockret är upplöst och ge därefter åter saften ett rejält uppkok. Dra kastrullen från värmen och skumma saften väl.
Häll upp saften på väl rengjorda, varma flaskor och förslut väl. Förvara mörkt och kallt.
Från Allers nr 28/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar