lördag 6 september 2014

Hallonsylt med lemon curd

HALLONSYLT MED LEMON CURD

Varva hallonsylt med lemon curd i små burkar - den perfekta presenten på sommarkalaset (eller när sjutton som helst skulle jag vilja säga!).

1 sats

Hallonsylt:
6 dl hallon
3 dl syltsocker

Lemon curd:
1 citron
1 dl socker
1 ägg
25 g smör


Skölj hallonen och lägg dem i en kastrull. Strö över syltsockret, värm upp under omrörning och låt därefter sylten koka ca 2 minuter. Dra kastrullen från värmen och skumma sylten väl. Ställ åt sidan att svalna.

Koka upp vatten i en kastrull att använda som vattenbad. Pressa saften ur citronen och häll den i en bunke. Tillsätt socker och ägg. Ställ bunken i det sjudande vattnet och vispa tills krämen tjocknar. Lyft bunken från vattenbadet och tillsätt smöret i små klickar. Rör krämen slät mellan varje tillsats.

Varva marmelad och curd i små burkar. Detta gör du när de svalnat till rumstemperatur - väntar man för länge hinner de stelna för mycket. Förslut väl och förvara kylskåpskallt.


Från Allers nr 28/14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar