måndag 18 augusti 2014

Rabarberglass med rippel

RABARBERGLASS MED RIPPEL

4 portioner

500 g rabarber
3 dl socker
1 tsk färskpressad citronsaft
3 dl vispgrädde


Sätt ugnen på 200°. Skölj, torka och ansa rabarbern och skär i ca 1 cm stora bitar. Lägg i en mindre pappersklädd långpanna. Rabarbern ska ligga i ett lager och papperet måste gå upp på kanterna. Strö över sockret och blanda väl. Baka i ugnen 30 minuter och vänd runt en gång under tiden. Sockret ska smälta och börja bli gyllene men inte bränt; håll litet koll på slutet. Låt svalna.

Mixa slätt med citronsaft, plasta och ställ i kylen att bli kallt. Vispa grädden till fluffiga toppar. Spara en knapp dl av rabarberpurén och vänd samman resten med grädden. Häll i en grund form, plasta in och ställ i frysen. Rör i glassen varje kvart första timmen. Efter att du rört sista gången, klicka litet av den sparade purén här och där ovanpå glassen och dra med en sked för att skapa ett mönster.

Frys ytterligare ett par timmar eller över natten. Om du har en glassmaskin kan du använda den i stället. Ta fram glassen ca 10 minuter före servering.


Från ICA-Kuriren nr 19/14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar