onsdag 23 juli 2014

Vingelé

VINGELÉ

8 personer

1 flaska rött eller vitt vin efter smak
8 - 10 blad gelatin eller motsvarande
mängd pulver
1 dl hett vatten
socker efter smak

Garnering:
vindruvor eller annan färsk frukt

Vaniljgrädde:
2 äggulor
½ dl socker
vaniljsocker efter smak
½ dl vispad grädde


Lägg gelatinet i vatten 30 minuter. Smält det i 1 dl hett vatten och rör försiktigt ned det i vinet. Smaksätt med socker och häll upp vinet att stelna i en vattensköljd form. Stjälp upp vingeléet till serveringen och dekorera med frukten. Det går lätt att flytta gelékransen om fatet är fuktigt när man stjälper upp den.

Vispa äggulorna med sockret, tillsätt den vispade grädden och servera vaniljgrädden till vingeléet.

Variation:
Dessertgelé kan göras på valfri fruktjuice eller fruktsaft i stället för vin efter samma recept. Vin- eller saftgelé kan också serveras i portionsglas.


Tid för tillagning:
Ca 15 minuter, men geléet bör få stelna över
en natt.


Från Hemmets Journals kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar