måndag 21 juli 2014

Rimmad rullstek på fläsk

RIMMAD RULLSTEK PÅ FLÄSK

6 - 8 personer

1 bit rimmat sidfläsk på ca 1 kg
eller en bit av bogen

Fyllning:
300 g blandfärs
1 liten gul lök, finhackad
1 burk champinjoner, finhackade
1 ägg
2 msk klippt persilja

Griljering:
1 msk farin
2 tsk färdigblandad senap
2 dl apelsinsaft
1 äggula


Om fläsket är mycket salt bör det först läggas i vatten över natten.

Blanda alla ingredienserna till fyllningen och ta gärna med svampspadet. Bred ut fyllningen på insidan av fläsket och rulla ihop. Bind om hårt med krympt hushållssnöre. Bryn rullen runt om i het stekgryta och låt den därefter steka på svag värme, gärna i ugnen på 175 - 200°, och under lock ca 1½ timme. Lägg rullsteken på folieklädd långpanna.

Blanda samman ingredienserna till griljeringen och pensla runt om steken. Sätt in den i ugnen ytterligare ca ½ timme så att den blir läckert brun på ytan.

Servera rullsteken varm med skyn som sås, ev lätt avredd, hasselbackspotatis och en grönsallad.

Variation:
Kall rullstek är härlig sommarmat med färskpotatis och pressgurka.


Tid för tillagning:
Förberedelser ca 25 minuter
Stekning ca 2 timmar


Från Hemmets Journals kortserie





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar