måndag 21 juli 2014

Bacondolmar

BACONDOLMAR

4 personer

200 g bacon
200 g nötfärs
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
2 kokta, kalla potatisar
1 dl mjölk


Blanda färsen med salt och svartpeppar. Tillsätt den pressade potatisen (eller potatismosrest) och mjölken och arbeta färsen smidig.

Lägg ut baconskivorna bredvid varandra och bred färsen över. Rulla ihop och fäst varje rulad med en tandpetare. Bryn bacondolmarna i torr stekpanna och låt dem eftersteka några minuter på svag värme.

Servera dem nystekta med ärter eller haricots verts och nyrostat bröd.

Variation:
En tunn skiva ost på färsen innan dolmarna rullas ihop ger pikant smak. Likaså en ansjovisfilé.


Tid för tillagning:
Förberedelser ca 10 minuter
Stekning ca 20 minuter


Från Hemmets Journals kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar