måndag 21 juli 2014

Middagsköttbullar i pikant sås

MIDDAGSKÖTTBULLAR I PIKANT SÅS

4 personer

500 g malet kött (blandfärs)
2 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk mild paprika
en nypa cayennepeppar
1 knippa persilja
2 skivor franskbröd
1½ dl gräddfil
1 dl vatten
2 msk smör eller margarin
1 liten burk tomatpuré


Vispa upp äggen och rör i dem i köttfärsen tillsammans med kryddor, finhackad persilja och brödinkråmet, uppblött i vatten. Tillsätt 2 - 3 msk gräddfil till färsen och låt den vila en stund.

Forma färsen till runda bullar och stek dessa i väl brynt smör eller margarin. Ta upp köttbullarna och håll dem varma. Rör ut resten av gräddfilen med tomatpurén i stekpannan, späd ev med några droppar vatten och smaka av såsen med ytterligare kryddor efter smak. Häll såsen över köttbullarna till serveringen. Kokt ris, pasta eller potatismos hör till liksom en grönsallad.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter


Från Hemmets Journals kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar