FYLLDA GRATINERADE LÖKAR
4 personer
4 - 6 stora gula lökar
4 - 5 ägg
1 msk smör eller margarin
3 msk grädde
salt, vitpeppar
8 wienerkorvar
5 - 6 msk riven ost
Skala lökarna och koka dem nästan mjuka i saltat vatten. Låt lökarna svalna och skär av den översta tredjedelen med en vass kniv. Ta försiktigt ur lökarna från mitten men spara ett "skal" på 1 - 2 cm.
Hacka lökinnanmätet och fräs det i matfettet. Vispa samman äggen med grädden, salta och peppra och häll äggblandningen i lökgrytan. Skrapa från botten med en träsked eller -spade tills äggstanningen hänger någorlunda samman.
Placera lökskålarna i smord, eldfast form och fyll dem med äggröran. Lägg snittad wienerkorv emellan lökarna och strö riven ost över det hela. Gratinera i 275° eller grillvärme och servera genast med bröd och en grönsallad.
Tid för tillagning:
Förberedelser ca 20 minuter
Gratinering 4 - 5 minuter
Från Hemmets Journals kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar