måndag 21 juli 2014

Fyllda gratinerade lökar

FYLLDA GRATINERADE LÖKAR

4 personer

4 - 6 stora gula lökar
4 - 5 ägg
1 msk smör eller margarin
3 msk grädde
salt, vitpeppar
8 wienerkorvar
5 - 6 msk riven ost


Skala lökarna och koka dem nästan mjuka i saltat vatten. Låt lökarna svalna och skär av den översta tredjedelen med en vass kniv. Ta försiktigt ur lökarna från mitten men spara ett "skal" på 1 - 2 cm.

Hacka lökinnanmätet och fräs det i matfettet. Vispa samman äggen med grädden, salta och peppra och häll äggblandningen i lökgrytan. Skrapa från botten med en träsked eller -spade tills äggstanningen hänger någorlunda samman.

Placera lökskålarna i smord, eldfast form och fyll dem med äggröran. Lägg snittad wienerkorv emellan lökarna och strö riven ost över det hela. Gratinera i 275° eller grillvärme  och servera genast med bröd och en grönsallad.


Tid för tillagning:
Förberedelser ca 20 minuter
Gratinering 4 - 5 minuter


Från Hemmets Journals kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar