PLOMMONKRANS MED GLASS
4 personer
6 dl kokande vatten
200 g katrinplommon
5 blad gelatin eller motsvarande pulver
saft av ½ citron
socker efter smak
Till servering och garnering:
½ l vaniljglass
2 apelsiner
Häll det kokande vattnet över plommonen och låt dem ligga i blöt 4 - 8 timmar.
Lägg gelatinet i kallt vatten någon timme. Kärna ur plommonen, spara ett par hela till garnering och skär resten i bitar. Hetta upp litet av fruktspadet, tillsätt gelatinet och låt det smälta. Blanda fruktspad, gelatinlösning och citronsaft, tillsammans ca 5 dl, och sockra efter smak.
Lägg plommonen i en vattensköljd kransform, häll på fruktlagen och låt efterrätten stelna. Stjälp upp fruktkransen, fyll hålet med glass och garnera med apelsinklyftor runt om och ett par plommon på toppen.
Variation:
En pikant smak får den här desserten om man byter ut vattnet mot medelstarkt te.
Tid för tillagning:
Förberedelser ca 10 minuter + tid för frukten
att ligga i blöt
Från Hemmets Journals kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar