GRILLAD KORV MED SURKÅL
4 personer
8 grillkorvar
3 äpplen
2 - 3 msk smör eller margarin
salt, vitpeppar
1 burk surkål, 400 g
litet kummin
Tomatsås:
1 liten finhackad lök
1 msk smör eller margarin
3 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
2 - 3 dl buljong eller vatten
salt, vitpeppar, några droppar äkta soya
Garnering:
citron och persilja
Kärna ur äpplena och skär dem i tjocka skivor. Halvera skivorna och fräs dem i matfettet tills de känns mjuka. Krydda försiktigt med salt och peppar. Värm surkålen tillsammans med litet kummin och andra kryddor efter smak. Snitta korvarna och sätt dem under grillen tills de blir läckert brynta.
Fräs löken till såsen i matfettet. Tillsätt tomatpuré, mjöl och buljong och koka några minuter. Smaksätt med salt, vitpeppar och litet äkta soya. Lägg upp surkålen på serveringsfat. Placera korvarna i en rad ovanpå och häll över tomatsåsen. Garnera med äpplena, citronskivor och klippt persilja.
Variation:
Tomatsåsen kan också göras på burktomater eller färska tomater. Man kan också utesluta såsen och servera ketchup till rätten i stället.
Tid för tillagning: Ca 15 minuter
Från Hemmets Journals kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar