tisdag 22 juli 2014

Mandelmaräng och rabarber

MANDELMARÄNG OCH RABARBER

4 personer

3 - 4 stjälkar rabarber
3 bananer
2 dl socker
1 tsk kanel

Mandelmaräng:
2 äggvitor
1 dl socker
2 msk flagad mandel


Tvätta och putsa rabarbern och skär den i ca 3 cm långa bitar och bananerna i rätt tjocka skivor. Smörj en eldfast form och lägg ett lager rabarber i botten, strö över hälften av sockret och litet kanel. Spara en del rabarber. Täck rabarbern med bananskivor. Lägg resten av rabarbern över och sockra samt strö litet kanel över igen. Ställ in formen i 175° varm ugn och låt rabarbern smälta ned.

Under tiden vispas äggvitorna till hårt skum. Vänd ned sockret och lägg en krans av maräng runt formen, ovanpå rabarbern. Strö över flagad mandel och sätt in formen i ugnen igen tills marängen tagit färg.

Servera ljum med iskall grädde.


Tid för tillagning:
Förberedelser ca 20 minuter
Tid i ugnen ca 20 minuter


Från Hemmets Journals kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar