tisdag 22 juli 2014

Mandelriddare

MANDELRIDDARE

4 personer

8 skivor franskbröd
2 - 3 msk smör eller margarin

Fyllning:
150 g färdig mandelmassa
1 äggvita

Panering:
1 ägg
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk

Garnering:
2 äpplen
smör eller margarin
socker, kanel


Skär bort kanterna på franskbrödsskivorna.

Rör mandelmassan smidig med äggvitan och lägg ihop brödskivorna två och två med fyllningen emellan. Vispa samman ägg, mjöl och mjölk och doppa mandelriddarna i paneringen med hjälp av två gafflar.

Värm stekfettet i pannan och stek riddarna gyllenbruna och frasiga. Ha inte för stark värme. Fräs också tunna äppelskivor i fettet och vänd dem i en blandning av socker och kanel. Garnera de nystekta mandelriddarna med äpplena och ev färska eller djupfrysta bär och servera dem med vispad grädde till.


Tid för tillagning: Ca 20 minuter


Från Hemmets Journals kortserie


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar