BANANCOUPE
4 personer
2 bananer
2 päron
2 apelsiner
100 g vindruvor
ev litet socker
1/4 l vaniljglass
Skala och skär frukten i tärningar eller skivor. Ta noga bort ev kärnor. Fördela den skurna frukten i serveringsglas, strö ev litet socker på och ställ salladen kallt en stund före serveringen. Lägg på en klick vaniljglass i sista stund.
Variation:
Grapefrukt, äpplen, melon, persikor, ananas och naturligtvis färska eller djupfrysta bär av olika slag kan anrättas till sallad och ser alltid extra festligt ut i portionsglas. Glassen på toppen kan ersättas med vispad grädde, gärna spetsad med en aning konjak eller likör. Några stänk portvin eller sherry i en fruktsallad ger pikant brytning.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter
Från Hemmets Journals kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar