tisdag 22 juli 2014

Kyckling med kryddsmak

KYCKLING MED KRYDDSMAK

4 personer

1 gödkyckling, styckad i portionsbitar
2 msk smör eller margarin
eller olja
salt, vitpeppar
mejram och timjan, ca 1 krm tillsammans
1½ dl hett vatten
1 msk tomatpuré
1 tsk äkta soya
250 g morötter


Bryn kycklingbitarna väl i hett matfett. Salta och peppra och häll på 1½ dl hett vatten. Låt köttet småkoka under lock ca 30 minuter eller tills det är mört. Tillsätt morötterna, skurna i långa stavar, efter halva koktiden.

Ta upp kött och morötter ur grytan, späd skyn med ytterligare litet vatten, tillsätt tomatpuré och soya och ge skyn ett uppkok. Lägg tillbaka köttet och morötterna i skyn och värm.

Servera kokt ris och gärna en fräsch grönsallad till.


Tid för tillagning:
Förberedelser ca 10 minuter
Kokning ca 30 - 40 minuter


Från Hemmets Journals kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar