KYCKLING MED KRYDDSMAK
4 personer
1 gödkyckling, styckad i portionsbitar
2 msk smör eller margarin
eller olja
salt, vitpeppar
mejram och timjan, ca 1 krm tillsammans
1½ dl hett vatten
1 msk tomatpuré
1 tsk äkta soya
250 g morötter
Bryn kycklingbitarna väl i hett matfett. Salta och peppra och häll på 1½ dl hett vatten. Låt köttet småkoka under lock ca 30 minuter eller tills det är mört. Tillsätt morötterna, skurna i långa stavar, efter halva koktiden.
Ta upp kött och morötter ur grytan, späd skyn med ytterligare litet vatten, tillsätt tomatpuré och soya och ge skyn ett uppkok. Lägg tillbaka köttet och morötterna i skyn och värm.
Servera kokt ris och gärna en fräsch grönsallad till.
Tid för tillagning:
Förberedelser ca 10 minuter
Kokning ca 30 - 40 minuter
Från Hemmets Journals kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar