söndag 20 juli 2014

Florentinsk fläskkarré

FLORENTINSK FLÄSKKARRÉ

6 - 8 personer

2 kg kotlettrad av gris
2 tsk salt
½ tsk vitpeppar
2 - 3 klyftor vitlök
½ - 1 tsk rosmarin
3 hela nejlikor


Gnid köttet med salt och peppar och späcka köttet med tunna vitlöksstrimlor, rosmarin och de hela nejlikorna. Lägg köttet i en liten långpanna eller ett eldfast fat och häll på kokande vatten så att det står 2 - 3 cm upp mot köttet. Låt karrén stå i ugnen 2 - 2½ timme och ös den då och då med skybuljongen.

Skumma skyn när steken är färdig och servera den till jämte stekt eller kokt potatis och en grönsallad med grapefrukt och äpplen. Gör salladsdressingen på citronsaft och olja och krydda den lätt med rosmarin.


Tid för tillagning:
Förberedelser ca 20 minuter
I ugnen 2 - 2½ timmar


Från Hemmets Journals kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar