FLÄSKFILÉ MED OSTSTAVAR
4 personer
1 stor eller 2 små fläskfiléer
salt, paprika
100 g mild ost
1 msk mjöl
50 - 75 g smör eller margarin
1 liten gul lök
2 msk finklippt persilja
1 liten burk koncentrerad tomatpuré
2 dl gräddfil
Putsa filéerna ordentligt fria från senor och gnid in dem med ½ tsk salt och 1 tsk paprika. Skär osten i små stavar och gör dem ca 4 cm långa. Stick in dem i köttet runt om med hjälp av en liten spetsig kniv. Låt ca 1 cm av oststavarna sticka ut.
Strö över köttet med ett tunt lager mjöl och bryn det väl i en rätt djup stekgryta, modell fågelgryta. Tillsätt finklippt persilja, hackad lök, tomatpuré och gräddfil och låt det hela puttra under lock på svag värme tills köttet är genomstekt och mört. Smaka av skyn med kryddor.
Servera potatis och någon grönsak till rätten.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter
Från Hemmets Journals kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar