BAYONNEGRYTA MED GRÖNSAKER
4 personer
En bit bayonneskinka, 8 - 10 cm tjock
(kassler eller kasslerrökt skinka anrättas
på samma sätt)
6 - 8 hela kryddpepparkorn
2 - 3 morötter
4 - 6 gula lökar (eller purjo)
1 burk hela champinjoner
1 påse djupfrysta ärter
persilja till garnering
Putsa köttet och lägg det i en ugnseldfast form. Häll på kallt vatten, ungefär till halva höjden, lägg i några hela kryddpepparkorn och låt köttet koka upp och sjuda under lock ca 30 minuter på mellanläge i ugnen.
Anda och skär grönsaker och potatis i lämpliga bitar. Lägg dem runt om köttbiten och fortsätt kokningen ytterligare ca 30 minuter. Ta upp köttet och skär det till serveringen. Lägg tillbaka det i grytan och strö rikligt med persilja över.
Ta vara på ev spad som blir över. Det är gott i en soppa eller en sås.
Tillagningstid:
Förberedelser ca 15 minuter
Kokning ca 1 timme efter uppkok
Från Hemmets Journals kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar