tisdag 3 juni 2014

Kött och grönt i gryta

KÖTT OCH GRÖNT I GRYTA

4 portioner

Ca 400 g benfritt nötkött av t ex
bog eller fransyska
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör eller margarin
2 gula lökar
ca 3 dl buljong (tärning)
2 morötter
2 stjälkar bladselleri
2 tomater
ca 1 dl djupfrysta ärter
persilja


Skär köttet i mindre bitar och vänd dem i mjölet blandat med salt och peppar. Bryn det i matfett i en stekpanna och lägg över det i en gryta. Skala och hacka löken och fräs den i pannan. Blanda den med köttet. Häll på buljongen och koka under lock på svag värme ca 60 minuter.

Skala och skiva morötterna och blanda dem i grytan. Skär selleristjälkarna i skivor och lägg i dem efter en stund. Fortsätt att koka sammanlagt 1½ timme. Tillsätt tomaterna (helst flådda) i tärningar och ärterna alldeles innan grytan är klar. Klipp persilja över och servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar