fredag 9 maj 2014

Werners lammgryta

WERNERS LAMMGRYTA

Med små, goda linser och potatis blir det här en mättande och matig gryta. Servera ev extra potatis till.

4 portioner

600 g benfritt lammkött,
t ex bog eller rygg
1 stor gul lök
2 msk matolja
½ tsk salt
½ krm vitpeppar
rivet skal av ½ citron
1 lagerblad
2 msk tomatpuré
1 tsk malen koriander
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl rött vin
5 dl vatten
1 - 1½ köttbuljongtärning
4 potatisar
1 dl röda linser
1 - 2 msk hackad persilja

Serveringstips:
Servera mörkt bröd, en bit gorgonzola
och sallad till grytan.


Skär köttet i bitar och hacka löken. Värm oljan i en stekgryta och fräs köttet tills det fått färg. Blanda ned löken och låt allt fräsa ytterligare några minuter. Krydda med salt och peppar. Blanda ned citronskal, lagerblad, tomatpuré, koriander, vitlök, vin, vatten och buljongtärning och låt det koka ca 30 minuter.

Skala potatisen och skär den i tärningar. Blanda ned potatistärningar och linser och låt det koka ytterligare ca 15 minuter eller tills köttet är mört och potatis och linser är mjuka. Blanda ned persiljan och smaka av med salt och peppar.

Servera lammgrytan.

Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen 55 - 60 minuter






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar