VITVINSBRÄSERAD KASSLER
Till de bekvämvaror som blivit mer och mer populära på senare år hör kassler. Den kan givetvis ätas direkt utan att tillagas, men som omväxling är detta en spännande rätt.
4 - 5 portioner
Ca 600 g kassler
2 små gula lökar
4 dl vitt vin
200 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 pkt djupfrysta ärter, ca 250 g
½ tsk salt
ca ½ dl vispgrädde
Gott att äta till:
Kokt potatis och sallad.
Tips:
Bayonneskinka kan tillagas på
samma sätt.
Lägg kasslern i en kastrull. Skala och dela löken och lägg den i kastrullen. Häll på vinet. Låt kasslern sjuda i vinet på svag värme ca 15 minuter. Vänd den efter halva tiden. Ansa och skiva champinjonerna under tiden och fräs dem i matfett ca 10 - 15 minuter.
Tillsätt ärterna och låt dem sjuda i sin egen vätska tillsammans med svampen. Smaksätt med salt. Rör ned grädden och litet av vinet från kasslern. Servera kasslern med champinjon- och ärtblandningen.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Till de bekvämvaror som blivit mer och mer populära på senare år hör kassler. Den kan givetvis ätas direkt utan att tillagas, men som omväxling är detta en spännande rätt.
4 - 5 portioner
Ca 600 g kassler
2 små gula lökar
4 dl vitt vin
200 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 pkt djupfrysta ärter, ca 250 g
½ tsk salt
ca ½ dl vispgrädde
Gott att äta till:
Kokt potatis och sallad.
Tips:
Bayonneskinka kan tillagas på
samma sätt.
Lägg kasslern i en kastrull. Skala och dela löken och lägg den i kastrullen. Häll på vinet. Låt kasslern sjuda i vinet på svag värme ca 15 minuter. Vänd den efter halva tiden. Ansa och skiva champinjonerna under tiden och fräs dem i matfett ca 10 - 15 minuter.
Tillsätt ärterna och låt dem sjuda i sin egen vätska tillsammans med svampen. Smaksätt med salt. Rör ned grädden och litet av vinet från kasslern. Servera kasslern med champinjon- och ärtblandningen.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar