POTATISSOPPA
Potatissoppa är både gott och mättande. Pröva gärna den här varianten med kryddgrönt och grönsaker.
4 portioner
5 - 6 potatisar
1 bit rotselleri
1 morot
1 stor gul lök
3 purjolökar
1½ msk smör eller margarin
1½ l vatten
salt
6 vitpepparkorn
1 kryddbukett av timjan,
persilja och lagerblad
klippt persilja och ev körvel
Gott att äta till:
Ostsmörgåsar.
Tips:
Tillsätt gärna litet grädde strax
innan soppan serveras.
Skala potatis, selleri och morot och skär dem i små bitar. Skala och skär löken i skivor. Skölj purjolöken och strimla den.
Smält matfettet i en gryta, lägg i löken och låt den fräsa en stund utan att ta färg. Lägg sedan i potatis och rotsaker. Tillsätt vatten, salt, pepparkorn och kryddbuketten. Låt soppan koka under lock tills potatisen är sönderkokt. Smaksätt med mer salt och peppar om så behövs.
Ta upp kryddbuketten och strö över klippt persilja och ev körvel. Servera soppan riktigt varm.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Potatissoppa är både gott och mättande. Pröva gärna den här varianten med kryddgrönt och grönsaker.
4 portioner
5 - 6 potatisar
1 bit rotselleri
1 morot
1 stor gul lök
3 purjolökar
1½ msk smör eller margarin
1½ l vatten
salt
6 vitpepparkorn
1 kryddbukett av timjan,
persilja och lagerblad
klippt persilja och ev körvel
Gott att äta till:
Ostsmörgåsar.
Tips:
Tillsätt gärna litet grädde strax
innan soppan serveras.
Skala potatis, selleri och morot och skär dem i små bitar. Skala och skär löken i skivor. Skölj purjolöken och strimla den.
Smält matfettet i en gryta, lägg i löken och låt den fräsa en stund utan att ta färg. Lägg sedan i potatis och rotsaker. Tillsätt vatten, salt, pepparkorn och kryddbuketten. Låt soppan koka under lock tills potatisen är sönderkokt. Smaksätt med mer salt och peppar om så behövs.
Ta upp kryddbuketten och strö över klippt persilja och ev körvel. Servera soppan riktigt varm.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar