LENAS KORVLÅDA
Falukorv är en bra lösning när man har litet bråttom. Rätten tar inte så lång tid att förbereda och sedan är det bara att strö över litet riven ost och gratinera i ugnen.
4 portioner
300 g falukorv
1 purjolök
4 tomater
smör eller margarin till formen
½ dl riven ost
1 dl buljong eller mjölk
Gott att äta till:
Potatis eller bröd samt råkost.
Dra skinnet av korven och skär den i skivor. Skölj purjolöken och tomaterna och skär dem i skivor. Lägg grönsakerna i botten på en smord, ugnssäker form. Lägg korvskivorna ovanpå och strö över den rivna osten.
Gratinera vid 200° ca 20 minuter. Häll över buljong eller mjölk och låt rätten stå ytterligare ca 10 minuter i ugnen.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter
varav ca 30 minuter i ugnen.
Falukorv är en bra lösning när man har litet bråttom. Rätten tar inte så lång tid att förbereda och sedan är det bara att strö över litet riven ost och gratinera i ugnen.
4 portioner
300 g falukorv
1 purjolök
4 tomater
smör eller margarin till formen
½ dl riven ost
1 dl buljong eller mjölk
Gott att äta till:
Potatis eller bröd samt råkost.
Dra skinnet av korven och skär den i skivor. Skölj purjolöken och tomaterna och skär dem i skivor. Lägg grönsakerna i botten på en smord, ugnssäker form. Lägg korvskivorna ovanpå och strö över den rivna osten.
Gratinera vid 200° ca 20 minuter. Häll över buljong eller mjölk och låt rätten stå ytterligare ca 10 minuter i ugnen.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter
varav ca 30 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar