söndag 4 maj 2014

Kotlett med läcker tomatsås

KOTLETT MED LÄCKER TOMATSÅS

Här är ett härligt sätt att servera kotletter - med ett generöst täcke av tomatsås. Kom ihåg att kotletter ska ha måttlig värme, annars kan de lätt bli torra.

4 portioner

4 fläskkotletter med ben, ca 600 g
2 msk smör, margarin eller matolja
salt, svartpeppar

Tomatsås:
1½ gul lök
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 burk tomatpuré, ca 80 g
1 msk vinäger
1 knivsudd senapspulver
½ msk socker
salt, chilipulver

Gott att äta till:
Potatismos.


Börja med såsen. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Låt löken puttra i oljan tills den blir glansig. Blanda ned innehållet i tomatburken och rör ned tomatpurén. Tillsätt vinäger, senapspulver, socker, salt och några korn chilipulver. Låt såsen puttra ihop tills den blir trögflytande, drygt 30 minuter.

När ca 10 minuter återstår tills såsen är färdig hettas grillpannan upp. Pensla kotletterna med oljan och grilla dem 5 minuter på varje sida eller stek dem i smör eller margarin i stekpanna ca 5 minuter på varje sida. I båda fallen kryddas de när de är färdigstekta.

Bjud dem täckta av het tomatsås.

Tid för tillagning: Ca 45 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar